Mięso
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Koronowo Wypożyczalnia
(4)
Koronowo Czytelnia
(1)
Autor
Barłowska Joanna
(1)
Brodziak Aneta
(1)
Domaradzki Piotr
(1)
Florek Mariusz
(1)
Gahm Bernhard
(1)
Kopeć Krystyna
(1)
Król Jolanta
(1)
Kędzierska-Matysek Monika
(1)
Litwińczuk Anna
(1)
Litwińczuk Zygmunt
(1)
Mac Renata
(1)
Poszepszyński Władysław
(1)
Skałecki Piotr
(1)
Wolski Franciszek
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
1980 - 1989
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Powieść amerykańska
(3285)
Powieść polska
(3214)
Kobieta
(1481)
Powieść angielska
(1443)
Opowiadanie dziecięce polskie
(1047)
Mięso
(-)
Powieść młodzieżowa polska
(904)
Rodzina
(846)
Tajemnica
(757)
Przyjaźń
(689)
Miłość
(646)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(576)
Opowiadanie dziecięce angielskie
(557)
Literatura polska
(553)
Poezja polska
(537)
Relacje międzyludzkie
(537)
Polska
(486)
Śledztwo i dochodzenie
(479)
Powieść francuska
(467)
Powieść młodzieżowa angielska
(466)
Zabójstwo
(442)
Książki mówione
(438)
Literatura dziecięca polska
(397)
Powieść dziecięca polska
(394)
Dziecko
(374)
Uczucia
(374)
Zwierzęta
(373)
Opowiadanie polskie
(363)
Policjanci
(345)
II wojna światowa (1939-1945)
(334)
Opowiadanie dziecięce amerykańskie
(311)
Sekrety rodzinne
(311)
Pamiętniki polskie
(297)
Rodzeństwo
(296)
Powieść niemiecka
(277)
Małżeństwo
(276)
Język polski
(269)
Trudne sytuacje życiowe
(269)
Osoby zaginione
(266)
Nastolatki
(260)
Magia
(247)
Dzieci
(246)
Dziewczęta
(240)
Wybory życiowe
(237)
Poezja dziecięca polska
(235)
Dramat polski
(221)
Powieść dziecięca angielska
(215)
Boże Narodzenie
(214)
Literatura dziecięca angielska
(214)
Relacja romantyczna
(206)
Opowiadanie dziecięce niemieckie
(195)
Wychowanie w rodzinie
(184)
Opowiadanie dziecięce francuskie
(181)
Pedagogika
(178)
Wychowanie
(178)
Żydzi
(178)
Powieść szwedzka
(177)
Historia
(176)
Książka
(176)
Matki i córki
(175)
Życie codzienne
(173)
Literatura
(171)
Uczniowie
(171)
Dziennikarze
(169)
Powieść rosyjska
(169)
Uprowadzenie
(169)
Psy
(167)
Seryjni zabójcy
(166)
Przestępczość zorganizowana
(162)
Psychologia
(158)
Poszukiwania zaginionych
(154)
Filozofia
(148)
Powieść młodzieżowa niemiecka
(146)
Biografie
(145)
Młodzież
(136)
Publicystyka polska
(136)
Literatura młodzieżowa polska
(135)
Opowiadanie dziecięce belgijskie
(134)
Ludzie a zwierzęta
(132)
Stosunki interpersonalne
(132)
Samorealizacja
(131)
Nauczanie
(127)
Nauczyciele
(127)
Zemsta
(120)
Powieść australijska
(118)
Opowiadanie dziecięce szwedzkie
(116)
Podróże
(116)
Koty
(115)
Prywatni detektywi
(115)
Dziadkowie i wnuki
(114)
Wakacje
(114)
Powieść włoska
(113)
Ojcowie i córki
(110)
Śmierć
(108)
Mężczyzna
(107)
Matematyka
(106)
Powieść dziecięca amerykańska
(106)
Encyklopedia
(105)
Kultura
(103)
Powieść irlandzka
(103)
Samotność
(102)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
CD
W koszyku
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin / Bernhard Gahm; tłumaczenie Renata Mac. - Warszawa : Rea-SJ, 2014. - 124 strony : ilustracje ; 24 cm + 1 płyta CD
Do książki dołączona płyta CD z prezentacją "Domowy wyrób kiełbas"
Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób - właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje mięso, ale i poprawia jego smak. W swojej książce doświadczony masarz prezentuje, jak prawidłowo solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować mięso, jak przygotować wysokiej jakości wędzonki: szynki, boczek, żeberka, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków. Zawarte w książce porady i ponad 100 zdjęć ilustrujących procesy peklowania i wędzenia pozwolą uniknąć błędów i sprawią że przygotowanie wyrobów będzie bardzo proste. Prezentacja na CD "Domowy wyrób kiełbas".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Koronowo Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664.8/.9 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Koronowo Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641(03) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa. W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu. Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Koronowo Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664.017(075.8) (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Koronowo Wypożyczalnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 641.4
Książka
W koszyku
Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby / Franciszek Wolski. - Warszawa : Arystoteles, 2017. - 63, [1] strona : fotografie kolorowe ; 16x24 cm.
Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzenia wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: - informacje o historii wędzenia - wskazówki dotyczące przygotowania mięsa, kiełbas i ryb do wędzenia - wiadomości an temat różnych sposobów wędzenia i budowy wędzarń - ciekawe przepisy na wędzone mięsa, kiełbasym ryby i owoce morza
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Koronowo Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664.8/.9 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej